Agenda

 
 
26 september 2018, 20:00 uur

Lezing over leven, levenseinde en waardig leven

Remonstrantse kerk, Coehoornsingel

Het DoRe-café van doopsgezinden en remonstranten organiseert in het najaar een drieluik over de ontwikkelingen in de samenleving over leven en levenseinde, voltooid leven, waardigheid en kwaliteit van leven. De lopende discussies hebben veel te maken te maken met wat het leven waarde geeft, met beschikking over je eigen leven en het einde daarvan. En niet in de laatste plaats met de ontwikkelingen in de geneeskunde en de zorg.

In een serie van drie bijeenkomsten richten we onze blik op verschillende velden. Prof. Frits de Lange zal in de eerste lezing een inleiding houden over ouder worden, leven en in het grotere, ethische perspectief. In de film Forever van Heddy Honigmann ontmoeten we gewone mensen en hun verhalen over verlies en weer zin zoeken. In de derde bijeenkomst horen we over de dilemma’s en mogelijkheden in de medische wereld en in de thuiszorg. Hoe kun je een –ouder- leven zo lang mogelijk zin geven

De eerste lezing is door prof. Frits de Lange op 26 september. Een betoog in filosofisch-ethisch perspectief over de ontwikkelingen rond ouder worden, waardigheid en voltooid leven. Prof. dr. Frits de Lange is hoogleraar Ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit in Groningen.

Aanvang 20.00 uur.Terug
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Groningen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl