home > gemeente & wereld > dore cafe

Op het snijvlak van geloof en samenleving

In deze huidige ‘snelle’ tijd is er grote behoefte aan verdieping. Niet alleen als antwoord op maatschappelijke ontwikkelingen maar ook ter bezinning op het persoonlijke leven.

Hierbij kan religieuze traditie een belangrijke bron van inspiratie zijn. De tradities van de doopsgezinden en remonstranten worden gekenmerkt door tolerantie en individuele verantwoordelijkheid. Daarbij past een open uitwisseling van standpunten en ideeën, middenin de samenleving.

De toegang is steeds gratis, of een kleine vrijwillige bijdrage.  Soms na afloop een hapje of een drankje.

 


Adressen:              
doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33
remonstrantse Kerk, Coehoornsingel 14
www.groningen.remonstranten.nl


 

 

 

 
Agenda: 

20 april 2018

Solovoorstelling: 'Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen'  

De theatermonoloog 'Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen' van verhalenverteller Guido de Bruin komt op vrijdagavond 20 april om 20:00 uur naar de Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33, te Groningen. In deze voorstelling toont de acteur op aangrijpende wijze welke morele dilemma’s er speelden tijdens de nazi-bezetting in kamp Westerbork. 

De voorstelling vertelt het indrukwekkend eerlijke verhaal van de Joodse leraar Jacques Suasso Henriques, die zich in 1943 meldt bij de Joodse Ordedienst (OD) in doorgangskamp Westerbork waardoor hij hoopt aan deportatie te ontkomen.
Medewerkers van de Ordedienst werden door de Duitsers belast met ordehandhaving in het kamp enmet het organiseren van de wekelijkse treintransporten naar Auschwitz en Sobibor. De ontmoeting met de zachtmoedige 'rebbe' Jeremia Hirsch, in barak 52, brengt echter een ommekeer in de hoofdpersoon teweeg.  Lees meer...

 

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Groningen
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl