> nieuws

Nieuws

 
28 juni 2019

Stilte

De binnenstadskerken in Groningen organiseren deze zomer weer een aantal bijeenkomsten voor thuisblijvers, voor gasten in de stad en voor wie al weg is geweest of nog weggaat. Gedurende zes bijeenkomsten, meestal op de dinsdagochtend, verkennen we dit jaar ‘de’ Stilte.
Stilte kan een bijzondere ervaring zijn, weldadig en rustgevend, soms ook benauwend. In de jacht van het dagelijks leven is Stilte niet altijd goed te vinden. In kerken heeft zij een eigen plaats, in vieringen, in gebed maar ook daar moet ze soms bevochten worden. want wat als er toch een telefoon gaat? We nemen u deze zomer mee naar verschillende tradities en manieren van stil zijn. Zo hopen we in oecumenisch verband te verkennen wat Stilte kan meegeven als een op adem komen en aandachtig te luisteren waar misschien obstakels zitten, voor jezelf en in je gemeenschap.
We nodigen u van harte uit om op zes dinsdagen in de zomerperiode nader kennis te maken met de eigenheid en rijkdom van de verschillende tradities en zo gezamenlijk de waarde van stilte te verkennen of een van de diverse vieringen in de deelnemende kerken bij te wonen.
U bent van harte welkom!

 

Flyer zomeractiviteiten


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Groningen
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl