> agenda

Agenda

 
27 juni 2020

Viering per video met ds. Geert Brüsewitz

vanuit de Vermaning aan de Oude Boteringestraat, bij u thuis

Deze viering voor zondag 28 juni (wegens vacantie van ds. Brüsewitz al op 10 juni opgenomen) is vanaf zaterdag 27 juni te volgen op https://kerkdienstgemist.nl. en heeft als thema: "Jouw Vriendschap", een meditatie naar aanleiding van Psalm 89, mede opgehangen aan het schilderij 'De Vriendschap' van Picasso.
Een speciale attractie van deze viering is nog dat er, los van de orgelbespeling voor de liederen er extra veel tijd is uitgetrokken voor een drietal orgelstukken van Bach, Pierné en Mozart, waarvan twee tevens met dwarsfluit.
De dienst is te volgen op een video in een ondertitelde en in een niet-ondertitelde variant. 
Degenen die de dienst liever alleen in audio volgen kunnen hieronder klikken.

De audio-variant is er slechts één week.
De videodienst op kerkdienstgemist.nl blijft langer staan.

Lees en/of download HIER het liturgieboekje.

Deze zesde - korte - videodienst (van 35 minuten), is - voorlopig de laatste in een reeks van de 6 eerste experimentele videodiensten van onze gemeente, gemaakt in de tijd van de strengere corona-maatregelen, met de daarbij horende en noodzakelijkerwijs in acht genomen vormgeving.
De twee predikanten én de technische ploeg, die gezamenlijk de realisatie van de uitzendingen hebben mogelijk gemaakt, alsook de kerkeraad-beleid en kerkeraad-beheer zien nog steeds graag op- en aanmerkingen tegemoet over de gekozen vorm en inhoud, mede met oog op de nu vroeger dan gedacht sterker versoepelde maatregelen die ook weer andere mogelijkheden voor vormgeving van diensten open leggen

Reacties graag óf naar de predikanten, óf naar de kosteres annex-cameravrouw-editor.

Volgende zondag begint de samenwerking van de vier kerkgenootschappen van de 'kleine oecumene'. De remonstrantse gemeente is op 5 juli het eerst aan de beurt. Hun dienst zal te zien zijn op een Youtube-kanaal, te vinden via de zoektermen: 'Remonstrants' & 'Groningen'. Zie voor de volgende preekbeurten gedurende de zomerperiode het Gemeenteblad van juni of deze website.


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Groningen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl