> agenda

Agenda

 
18 september 2021, 14:30 uur

DoRe-Café gaat naar Baflo

Dorpshuis Agricola, Heerestraat 21, 9953 PH

Voor het komende seizoen laten we ons inspireren door het thema ‘Aarde’, toegespitst op Stad en Ommeland.  Bij de eerste invulling hiervan, op 18 september, in het Dorpshuis te Baflo, zal keramiste SIBRICH VEENLAND, in een lezing over haar werk de relatie met ‘aarde’[-werk] ‘(nog) duidelijker maken. Aansluitend gaan we natuurlijk ook haar atelier in Rasquert bezoeken! Opgave tot 12 september bij: djkrijtenburg@home.nl
Op de WEBSITE van Sibrich Veenland staat haar inspiratie als volgt verwoord:
Inspiratie vindt ze op de plek waar ze woont en werkt, een boerderij midden in het weidse land op het Groninger Hogeland. Het atelier bestaat voor een groot deel uit glas en zo is ze onderdeel van het landschap om haar heen. In de verre verte ziet ze het silhouet van een dorpje, de horizon en de enorme ruimte. Wolkenpartijen, het prachtige kleiland en de altijd aanwezige wind inspireren haar. De beelden van Sibrich zijn vertalingen van dit landschap en de wijze waarop zij dit beleeft. Wolken, wind, zon, water, horizon, aarde en geploegd land krijgen vorm in beelden.
In onze gemeente is Sibrich Veenland al bekend als maker van het juichende figuurtje dat aan vertrekkende kerkenraadsleden wordt meegegeven.
 
opgave: tot 12 september via: djkrijtenburg@home.nl
bijeenkomst: 18 september 2021
tijdstip:14.30 uur
locatie: Dorpshuis Agricola,
adres: Heerestraat 21,
postcode: 9953 PH Baflo,
atelieradres: Warffumerweg 2
postcode: 9955 VP  Rasquert
entree: gratis

keramiek aarde spiritualiteit


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Groningen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2021 Doopsgezind.nl