> gemeenteblad

Gemeenteblad

Gemeenteblad september 2021

Gemeenteblad september 2021

uit het hoofdartikel van ds.Klaas van der Werf
Weg 1,5 meter; geen vrijbrief!!
Nu het kabinet heeft besloten dat de 1,5 meter niet meer hoeft en dat de ‘mond-kapjes-plicht’ alleen meer geldt in het openbaar vervoer en de taxi, denk je, dat alles wat corona betreft, achter de rug is. Als je over het afschaffen van de ‘1,5 meter maatregel’, leest zou je denken, dat alles weer ‘normaal’ wordt en dat ook de Doopsgezinde Gemeenten weer met hun activiteiten kunnen beginnen. (...) Maar het blijft letterlijk uitkijken geblazen, want je kunt nog steeds coronadeeltjes uitblazen. Ook nu het Noordelijk Doopsgezind Koor maandag 6 september weer is begonnen met repeteren. blijft toch het probleem dat je door je ademhaling anderen kunt besmetten. Het (...) is dus geen vrijbrief om niet meer voorzichtig te zijn met onze activiteiten (...)

Download hier >>


Gemeenteblad Augustus 2021

Gemeenteblad Augustus 2021

[uit de inleiding tot dit nummer door voorzitter Beno Hofman]
Welkom terug! 
Vanaf heden zullen de kerkdiensten weer (bijna) als vanouds plaatsvinden!
Dat betekent dat aanmelden van tevoren niet meer nodig is. Verder mag er weer worden gezongen (misschien nog wat bescheiden, maar toch) en hoeven mondkapjes niet meer. Wel houden we nog zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en zal het koffiedrinken in de kerkzaal plaatsvinden. We hopen u op 5 september welkom te mogen heten.
als Saapke v.d. Meer (predikante van Zeerijp-Zijldijk) voorgaat.
Dat geldt nog meer voor 12 september wanneer wij namelijk de start van het nieuwe seizoen met de traditionele Startzondag vieren.

Download hier >>


Gemeenteblad Juli 2021

Gemeenteblad Juli 2021

(uit het hoofdartikel door ds. Tjalling Kindt)
IJver
Soms duikt mijn rapportboekje nog wel eens op. Het huist ergens in een grote doos (...) Drie cijfers springen in het oog: Vlijt 6, Netheid 6, Schrijven 6, Rekenen 6, Gym-nastiek 6, dat zijn zo de cijfers die ik me herinner, en daar staan de cijfers Gedrag 8 en Godsdienst 8 dan tegenover. Kortom de gestalte van waar het op uit zou draaien tekende zich al af.

Download hier >>


Gemeenteblad april 2021

Gemeenteblad april 2021

(uit het hoofdartikel)
Een tienjarige op zoek naar een onderduikadres
Op 15 november 1944 weigerde het gemeentepersoneel van Haren een opdracht van de bezetter uit te voeren. Die weigering had verregaande gevolgen. De ge-meentesecretaris betaalde met zijn leven, de andere ambtenaren wisten onder te duiken. Ook voor hun gezinnen brak een moeilijke tijd aan: ze liepen gevaar. Waar moesten ze heen?

Download hier >>


Gemeenteblad Maart 2021

Gemeenteblad Maart 2021

(Uit het hoofdartikel door ds. Tjalling Kindt)
Pasen? Is dat nog wat?
Als je het gelovig bekijkt, is Pasen een gedenkmoment, dat je kijk op geschiedenis bestendigt. Het joodse paasmoment, is de avond van vertrek, het eenzijdig opgelegde werkcontract met de Farao wordt opgezegd, en na een tocht waarin wetten worden uitgevaardigd waarin die vrijheid ook in een onderling contract worden bestendigd is er een joods volk gesmeed, dat voortduurt zolang men zich die bijzondere joodse vrijheid herinnert.

Download hier >>


Gemeenteblad februari 2021

Gemeenteblad februari 2021

verschijningsdatum: 25 februari 2021
Klaas van der Werf begint zijn hoofdartikel aldus:
"Eindelijk weer een gemeenteblad. Lockdown, ingeburgerd woord. Het is nu bijna een jaar geleden, dat Nederland in ‘lockdown’ ging. Vorig jaar in maart was alles ineens anders.
Van het woord ‘lockdown’ had nog nooit iemand gehoord en nu is het de gewoonste zaak van de wereld dat we dit woord in de mond nemen. Blijkbaar is er geen equivalent Nederlands woord voor het woord ‘lockdown’, want er is niemand die zegt van ‘we zitten op slot’.

Download hier >>


 2021  2020 


 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Groningen
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl