home > home

Welkom op de website

Wij zijn een geloofsgemeenschap in het hart van Groningen aan de Oude Boteringestraat ! Met zo’n 180 mensen van verschillende leeftijden zijn we een actieve christelijke geloofsgemeenschap, die zich schaart binnen de doperse traditie. Samen proberen we met een open en geïnteresseerde blik te kijken naar traditie, geloof en de bijbel, om van daaruit eigen keuzes te kunnen maken die passen bij deze tijd.  Wat ons bindt, is dat we zoekende zijn. Je mag hier gaandeweg ontdekken wat je gelooft. Naar elkaar luisteren wordt belangrijker geacht dan het met elkaar eens zijn. We laten ons inspireren door de Bijbelse verhalen en hun bevrijdende kracht. Wij willen er zijn voor elkaar, voor de mensen in onze stad en in de wereld. 

Kom een keer langs
Het ruime lichte gebouw een beetje achteraf aan de Oude Boteringestraat is het thuis van de doopsgezinde gemeente. Ben je net in Groningen komen wonen? Of woon je er al langer, maar zou je wel wat nieuwe mensen willen leren kennen? Zoek je naar verbinding met een groep mensen die een gedeelde traditie heeft? In de doopsgezinde kerk is er allerlei gelegenheid tot ontmoeting, ook voor kinderen en jongeren. Je kunt deelnemen aan kerkdiensten, cursussen en groepen, maar ook op gezette tijden aanschuiven aan tafel of als vrijwilliger je handen uit de mouwen steken. Kom een keer langs op een zondagmorgen om de sfeer te proeven. Welkom wie je ook bent. We hopen dat je je thuis zult voelen.

De kerkdiensten zijn op zondag van 10:00 tot 11:00. Vaak blijven we napraten met een kopje koffie. In de agenda kun je vinden wie er op de betreffende zondag voorgaat in de dienst. Voel je vrij om contact op met de predikanten voor meer informatie, of eventueel een gesprek.


Volgende dienst(en)

5 april 2020, 16:00 uur
Palmzondag, Kliederkerk AFGELAST
Waar: Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33 9712 GD GRONINGEN

9 april 2020, 19:30 uur
AFGELAST: {Kerkdienst Witte Donderdag: Avondmaal}
Waar: Lutherse kerk, Haddingestraat 23 9711 KC GRONINGEN

10 april 2020, 19:30 uur
AFGELAST {Kerkdienst Goede Vrijdag}
Waar: Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33, 9712 GD GRONINGEN

Naar overzicht diensten >> 

Agenda

01-04-2020, 20:00 uur DoRe-Café -AFGELAST: [Rituelen en Liturgie 3 kleine kerken] (Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33)
06-04-2020, 19:00 uur AFGELAST repetitie Noordelijk Doopsgezind Koor (Nieuwe Stationsweg 1 9751 SZ HAREN)
07-04-2020, 10:00 uur Koffiemorgen AFGELAST (Doopsgezinde kerk, Mennozaal, Oude Boteringestraat 33)
07-04-2020, 23:59 uur deadline voor kopij tbv Gemeenteblad voor de maand April (emailadres van de redactie van de betreffende gemeente)
08-04-2020, 19:30 uur AFGELAST {Bijbelkring 'Hoort het Woord'} (Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33)

Naar alle activiteiten>>

Uitgelicht

donderdag 19 september 2019, 19:30 uur -
Grote Kerkeraad (Oude Boteringestraat 33, Groningen ; in de Mennozaal)
Toelichting volgt, per post en/of per email.


Actueel

i.v.m. het corona-virus alle BIJEENKOMSTEN AFGELAST

i.v.m. het corona-virus alle BIJEENKOMSTEN AFGELAST
Alle kerkdiensten én overige activiteiten in onze Vermaning, óf andere bijeenkomsten buiten de kerk, door onze gemeente gepland, voor meer dan 3 personen, tot 1 juni AFGELAST.


Nieuwsbrief nr 6 | maart 2020

Nieuwsbrief nr 6 | maart 2020
Via de digitale nieuwsbrief Doopsgezind NU blijft u op de hoogte van nieuws, activiteiten en ontwikkelingen binnen de doopsgezinde geloofsgemeenschap, zowel landelijk als regionaal. Daarnaast is er ruimte voor berichtgeving uit de oecumene. Doopsgezind NU verschijnt twee keer per maand en wordt uitgegeven door de Algemene Doopsgezinde Sociëteit. Lees meer >>


Gemeenteblad maart 2020

Gemeenteblad maart 2020
In goede en slechte tijden: Muziek als geloofstaal
(uit het hoofdartikel door ds. Geert Brüsewitz):
Een van de afgelopen zondagen vroeg een van onze gemeenteleden zich af waarom we zoveel onbekende liederen zongen, met moeilijke teksten. Dat ver-baasde me, want voor mij waren de liederen voor het allergrootste deel bekend en ook wel dierbaar. Ik realiseerde me eens te meer dat zingen in de kerk geen sinecure is. Melodieën moeten te doen zijn, en de teksten moeten niet te veel vragen oproepen, want anders blijf je in bepaalde regels hangen en verlies je het contact met de zangers om je heen.. Muziek, liederen, teksten.. Ze zijn van belang. Ze begeleiden ons leven. Lees verder op pag. 3 Lees meer >>


Nieuwsbrief nr 5 | maart 2020

Nieuwsbrief nr 5 | maart 2020
Via de digitale nieuwsbrief Doopsgezind NU blijft u op de hoogte van nieuws, activiteiten en ontwikkelingen binnen de doopsgezinde geloofsgemeenschap, zowel landelijk als regionaal. Daarnaast is er ruimte voor berichtgeving uit de oecumene. Doopsgezind NU verschijnt twee keer per maand en wordt uitgegeven door de Algemene Doopsgezinde Sociëteit. Lees meer >>


Gemeenteblad februari 2020

Gemeenteblad februari 2020
AFGELAST: De jongerengroepBijbel, Pizza en Bier
ALLE BIJEENKOMSTEN NA 22 FEBRUARI, te weten:
3 april en 15 mei Lees meer >>

 
 
Adres
Oude Boteringestraat 33
9712 GD Groningen
Tel. 050-3123053
info@dggroningen.doopsgezind.nl


Wij staan vermeld op www.wijdekerk.nl

     
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Groningen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl