Routebeschrijving en parkeren

 
 

Adres
Oude Boteringestraat 33
9712 GD Groningen
Tel.: 050 - 312 3053


Grotere kaart weergeven


Met de auto of OV
U kunt de doopsgezinde kerk per auto op twee manieren bereiken. Via de Oude Ebbingestraat en de Rode Weeshuisstraat of via de Oude Kijk in 't Jatstraat en het Broerplein. Reist u met het OV dan is de dichtsbijzijnde bushalte op de Grote Markt.


Parkeergelegenheid in de nabijheid van de kerk
Vanaf 1 juli in de vergunningsgebieden Binnenstad-Oost, Binnenstad- Diepenring en de Hortusbuurt betaald parkeren op zon- en feestdagen van 12.00 tot 17.00u.

Onder de Ossenmarkt is een Qpark parkeergarage, ingang aan de Spilsluizen 25.

Deze is geopend van maandag t/m zaterdag van 07.00 tot 23.00 uur en kost €1,00 per 20 min. of gedeelte daarvan. U kunt echter 24 uur per dag uitrijden. 

Alternatieven zijn de parkeerplaatsen binnen de Diepenring in de Oude Ebbingestraat, en langs het water. Het tarief bedraagt in vergunningsgebied Binnenstad-Diepenring € 2,50 per uur en in de Hortusbuurt en Binnenstad-Oost € 2,30 per uur. De maximale parkeerduur bedraagt 1 uur in de Binnenstad-Diepenring en maximaal 2 uur in Binnenstad-Oost en de Hortusbuurt. Een ticket kan alleen worden gekocht met een pinpas- of creditcard. Kerkgangers met een account op hun mobiele telefoon van Parkmobile, Yellowbrick, Park-line, SMS parking en ANWB parkeren kunnen uiteraard ook parkeerecht activeren via hun account.

De parkeerplaatsen aan de buitenkant van de diepenring behoren tot de Hortusbuurt, die aan de binnenkant tot de Binnenstad-Diepenring. Wij raden de kerkgangers die langere parkeertijd nodig hebben te parkeren aan de parkeerplaatsen op de buitenkant. Daar kunnen ze een ticket kopen, wanneer ze dit ticket voorafgaand aan de dienst hebben aangeschaft, waarmee kan worden geparkeerd tot 14.00u.

Het is mogelijk om voordat de kerkdienst ingaat een al een parkeerticket te kopen. De parkeertijd gaat pas in op het moment dat de reguleringsuren (op zon- en feestdagen om 12 uur) beginnen. Bijvoorbeeld: U komt om 9.30 aan en wil parkeren tot 12.30. Dan koopt u parkeertijd voor 30 minuten (ingangstijd 12.00, einde 12.30) en legt het ticket achter de ruit. De kosten bedragen € 1,15 wanneer wordt geparkeerd aan de Hortusbuurt-kant en € 1,25 aan de kant van de Binnenstad.

 

Parkeren voor minder validen
Voor houders van een invalidenkaart zijn speciale parkeerplaatsen in de Poststraat (2 plaatsen), in de Stalstraat (7 plaatsen), in de Rode Weeshuisstraat (4 plaatsen) en aan het Guyotplein (2 plaatsen).  In de parkeergarage aan de Ossenmarkt zijn plaatsen voor invaliden.

 

Met de bus
Vanuit de meeste wijken rijden er minimaal 2 maal per uur stadsbussen of streekbussen naar het Centraal Station en de Grote Markt toe. De bustijden zijn te vinden op www.9292ov.nl. Op deze site kunt u ook uw gehele reis per ov plannen vanuit elders in Nederland.

 

Met de Citybus
Ook de Citybus is een goede optie als u langer wilt parkeren. U kunt ook voor 6,00 aan de rand van de stad parkeren en met maximaal 5 personen met de Citybus naar de Grote Markt toe. De Citybus vertrekt vanf Haren, Euroborg P3, de Sontweg, de Peizerweg, de Zaanstraat (achter het Centraal Station), Hoogkerk, Zernike en Kardinge. Meer en actuele informatie vindt u op de website de Gemeente Groningen.

 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Groningen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2021 Doopsgezind.nl